Activiteiten

Activiteit

Locatie

Organisator

Papierfabriek Doetinchem

MAANDAG 1 JUNI OM 13.30 UUR

Papierfabriek Doetinchem ontvangt op 1 juni een groep van 30 leerlingen van het Graafschap College uit Doetinchem. Zij volgen de opleiding 'Middenkader Engineering, richting Mechatronica, niveau 4'. Ze krijgen een presentatie van het bedrijf en aansluitend een rondleiding, die aansluit bij de opleiding en interesse van de leerlingen.

Terborgseweg 52
17005 BB Doetinchem

Papierfabriek Doetinchem
www.papierfabriekdoetinchem.nl

Smurfit Kappa Roermond Papier

MAANDAG 1 JUNI VANAF 13.00 UUR

In samenwerking met een mbo-scholengemeenschap heeft Smurfit Kappa Roermond Papier een project geformuleerd waarbij studenten van een ontwerp- & designopleiding een papieren gadget ontwerpen en fabriceren. Dit project start in de week van het papier en heeft een doorloop van vier weken. Tijdens de week van het papier vindt de kick-off plaats op de fabriek in Roermond, waarbij de studenten worden geïnspireerd met een workshop ‘creatief met papier & karton’. Daarbij krijgen zij hulp van de Card Boarders!

WOENSDAG 3 JUNI (MIDDAG EN AVOND)

De kinderen van medewerkers worden uitgenodigd voor een actieve en leerzame middag/avond. De verschillende leeftijdsgroepen laten wij diverse activiteiten uitvoeren, waardoor zij ervaren in welke industrie hun ouders werkzaam zijn. In de middag de kinderen van 4 t/m 12 jaar en in de avond de kinderen van 13 t/m 16 jaar.

Activiteiten voor de jongste kinderen: papier maken, het maken van een knikkerbaan en een waterraket en natuurlijk een rondje door de fabriek.
Oudere kids: proeven doen in het laboratorium, knutselen met papier, sleutelen aan mechanische en elektrische componenten en natuurlijk een rondje door de fabriek.

DONDERDAG 4 JUNI

Ontdekfabriek
In Eindhoven bevindt zich de Ontdekfabriek, een instelling die hoofdzakelijk leerlingen van basisscholen enthousiasmeert voor techniek. Dit initiatief is voorgelegd aan een basisschool in de buurt van Smurfit Kappa Roermond Papier. Zij wil hier graag gebruik van maken. Op donderdag 4 juni ontdekken leerlingen uit groep 7 en 8 van deze school hoe spannend en leuk techniek is. Natuurlijk wordt er een papieren tintje aan gekoppeld. Een opdracht die de leerlingen uitvoeren bij de Ontdekfabriek is het maken van een papieren windmolen.

Mijnheerkensweg 18
6041 TA Roermond

Smurfit Kappa Roermond Papier
www.smurfitkappa-roermondpapier.nl

Crown van Gelder

MAANDAG 1 JUNI EN VRIJDAG 5 JUNI

Crown Van Gelder ontvangt twee groepen leerlingen/studenten tijdens de week van het papier. Op maandag 1 juni om 13.00 uur zijn tweedejaarsstudenten van de mbo-techniekopleiding van het Maritiem College in Velsen te gast. Aan hen wordt iets verteld over de fabriek, het productieproces en er volgt een rondleiding door de fabriek.

Vrijdag 5 juni (9.00 uur) zijn leerlingen van groep 7 van openbare basisschool Wijdewormer aan de beurt. Ook zij worden rondgeleid door de fabriek.

Eendrachtsstraat 30
1951 AZ Velsen-Noord

Crown Van Gelder
www.cvg.nl

Van Houtum

DINSDAG 2 JUNI

Acht studenten Operationele Techniek van het Arcus College in Roermond zijn een dag (8.00-16.00 uur) te gast in Swalmen: vier bij de productie en vier bij verwerking. Zij worden gekoppeld aan de coördinator verwerking en praktijkbegeleiders van de productie. Zij voeren een 'mini SGA' uit waarbij ze ondersteund worden door medewerkers van Van Houtum.

Boutestraat 125
6071 JR Swalmen

Van Houtum
www.vanhoutum.nl

Coldenhove Papier

DINSDAG 2 JUNI 11.30 UUR

Tien meiden (10-13 jaar) bezoeken Coldenhove Papier en voeren een aantal opdrachten uit: papier maken & testen en T-shirts bedrukken. De groep meiden is samengesteld in het kader van Girlsday, een initiatief van VHTO.

VRIJDAG 5 JUNI EN ZATERDAG 6 JUNI

Coldenhove nodigt studenten van ROC Aventus uit om op vrijdag 5 juni deel te nemen aan een interactieve rondleiding binnen haar innovatieve en hightech onderneming. Voorafgaand wordt een gastcollege gegeven door twee medewerkers van het bedrijf, waarbij de studenten uitgedaagd zijn na te denken over het imago van papier en in het bijzonder het imago van Coldenhove. De studenten presenteren die ochtend de resultaten van dit onderzoek.

Zaterdag 6 juni (11.00 tot 16.00 uur) is er een open dag voor (oud) medewerkers van Coldenhove Papier en genodigden. Op deze dag laat Coldenhove Papier zien dat zij de afgelopen 352 jaar niet stil heeft gestaan, maar continu bezig is met innovatie. Iedere dag kom je in aanraking met papier, maar nu krijg je de mogelijkheid te bekijken hoe het gemaakt wordt en kun je de ontwikkelingen van dichtbij aanschouwen. Verder zijn er allerlei papiergerelateerde activiteiten voor jong en oud. Ter afsluiting is er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen.

D.W. van Vreeswijklaan 9
6961 LG Eerbeek

Coldenhove Papier
www.coldenhove.nl

Eska Graphic Board

DINSDAG 2 JUNI EN DONDERDAG 4 JUNI

Eska Graphic Board nodigt omwonenden uit voor een kop koffie en een rondleiding door de fabriek. Op beide locaties zijn tussen de 100 en 150 mensen te gast. Deze sessies vinden plaats op dinsdag 2 juni om 14.00 uur, 16.30 uur en 19.00 uur.

Op donderdag 4 juni zijn de groepen 7 van basisscholen ’t Heidemeer en de Theo Thijssenschool uitgenodigd. Als voorbereiding op het bezoek werken de leerlingen van laatstgenoemde school met het lespakket van papierenkarton.nl. Tijdens het bezoek aan de fabriek ervaren en beleven zij de wereld van papier (maken).

Noorderstraat 394
9611 AW Sappemeer

Meint Veningastraat 114-116
9601 KJ Hoogezand

Eska Graphic Board
www.eskagraphicboard.com

Mayr-Melnhof

WOENSDAG 3 JUNI OM 10.00 UUR

Directeur Baptiest Mol & Natale David (Technical Manager) verzorgen een gastcollege aan studenten Operationale Techniek (jaar 2 en 3) van ROC Aventus in Apeldoorn. Zij vertellen hun alles over papier maken, verschillende soorten papier & karton en laten filmpjes zien over werken in deze sector. We verwachten met 50 à 60 studenten een volle zaal!

Laan van de Mensenrechten 500
7331 VZ Apeldoorn

Mayr-Melnhof
www.mayr-melnhof.com

SolidPack

DONDERDAG 4 JUNI VAN 10.00 tot 14.00 UUR

Op 4 juni ontvangt SolidPack 42 leerlingen van groep 7 en 8 van openbare basisschool De Tweede Stee uit Loenen. Zij zijn van 10.00 uur tot 14.00 uur te gast. In de ochtend krijgen zij een rondleiding bij de Middelste Molen, waar zij onder andere papier scheppen. Tussen de middag worden ze bij SolidPack verwacht waar zij allereerst genieten van een lunch. Daarna vertelt algemeen directeur Dirk Schut de leerlingen over het bedrijf.
Vervolgens worden zij in groepen opgedeeld voor een rondleiding. De leerlingen hebben een klassenfoto gemaakt. SolidPack heeft deze foto geëtaleerd op een verpakking die speciaal is ontworpen voor hen. Op 4 juni zien zij met eigen ogen hoe dit ontwerp wordt bedrukt op een offsetpers. De kinderen ontvangen de modellen, waarna zij deze zelf in elkaar mogen zetten en naar eigen wens kunnen gebruiken.

SolidPack:
Voorsterweg 38
7371 GC Loenen

Middelste Molen:
Kanaal Zuid 497
7371 GL Loenen

SolidPack
www.solidpack.eu

Middelste Molen
www.demiddelstemolen.nl

Schut Papier en Parenco

DONDERDAG 4 JUNI EN VRIJDAG 5 JUNI

Ter voorbereiding op de week van het papier speelden leerlingen van de opleiding Operationele Techniek van ROC Aventus een papierproductiesimulatiespel. De winnaars (die de meeste tonnen papieren wisten te produceren) krijgen op 4 of 5 juni een rondleiding aangeboden bij Schut Papier (Heelsum) en Parenco (Renkum), waarbij alle facetten van papier maken aan bod komen.

Schut Papier:
Kabeljauw 2
6866 NE Heelsum

Parenco:
Industrieterrein Veerweg 1
6871 AV Renkum

Schut Papier
www.schutpapier.com

Parenco
www.parenco.com

DS Smith Paper De Hoop

DONDERDAG 4 JUNI, VRIJDAG 5 JUNI EN ZATERDAG 6 JUNI

Op donderdagmiddag 4 juni om 14.00 uur gaan basisschoolleerlingen uit Eerbeek aan de slag om van het papier van DS Smith Paper De Hoop bootjes te vouwen. Hiermee gaan zij te water in het zwembad van Eerbeek. De winnaar ontvangt een leuke prijs.
Vrijdagmiddag 5 juni zijn studenten Operationele Techniek van ROC Aventus te gast. Na in de ochtend bij de buren van Coldenhove te zijn geweest, bezoeken zij ’s middags DS Smith Paper De Hoop.
Last but not least wordt op zaterdag 6 juni een open dag voor ons personeel en hun familie georganiseerd (11-18 uur).

Harderwijkerweg 41
6961 GH Eerbeek

Zwembad Coldenhove:
Boshoffweg 1
Eerbeek

DS Smith Paper De Hoop
www.dssmith.com/paper