Activiteiten

Activiteit

Locatie

Organisator

Papierfabriek Doetinchem

MAANDAG 30 MEI OM 13.30 UUR

Papierfabriek Doetinchem ontvangt op 1 juni een groep van 30 leerlingen van het Graafschap College uit Doetinchem. Zij volgen de opleiding 'Middenkader Engineering, richting Mechatronica, niveau 4'. Ze krijgen een presentatie van het bedrijf en aansluitend een rondleiding, die aansluit bij de opleiding en interesse van de leerlingen.

Terborgseweg 52
17005 BB Doetinchem

Papierfabriek Doetinchem
www.papierfabriekdoetinchem.nl

Crown van Gelder

MAANDAG 30 MEI, WOENSDAG 1 JUNI & DONDERDAG 2 JUNI

Eerstejaars studenten chemische technologie van de Haagse Hogeschool krijgen uitleg over het productieproces van papier maken, waarna een rondleiding door het bedrijf volgt.

Eendrachtsstraat 30
1951 AZ Velsen-Noord

Crown Van Gelder
www.cvg.nl

Smurfit Kappa Roermond Papier

DINSDAG 31 MEI, DONDERDAG 2 JUNI, VRIJDAG 3 JUNI, DONDERDAG 9 JUNI

160 leerlingen van het Schöndeln Lyceum in Roermond bezoeken Smurfit Kappa Roermond Papier in het kader van hun voorbereiding op een zeepkistenrace in Roermond op 13 juli. Middels presentaties, voorbeelden en opdrachten ervaren de kids de ultieme PAPER EXPERIENCE. Uiteraard maken ze ook een rondje door het bedrijf. Na afloop zijn de leerlingen dusdanig geïnspireerd dat hun zeepkist nog origineler en constructiever wordt.

DINSDAG 31 MEI EN DINSDAG 7 JUNI

Leerlingen van BC Broekhin bezoeken hun buurman ‘Smurfit Kappa Roermond Papier’ en maken kennis met de wereld van papier maken.

Mijnheerkensweg 18
6041 TA Roermond

Smurfit Kappa Roermond Papier
www.smurfitkappa-roermondpapier.nl

Parenco

WOENSDAG 1 JUNI

Parenco organiseert een conferentie over klimaatneutraliteit. Gerrit Jan Koopman (directeur VNP) vertelt over de oudpapierkringloop in Nederland, Geert Wassens (directeur Parenco) neemt het woord over duurzaamheid, Raymond Jolink (Parenco) gaat in op de mogelijkheden van geothermie en Alliander deelt haar visie op de levering van duurzame warmte. Ten slotte is er ruimte voor discussie en staat een rondleiding door de fabriek op het programma.

Industrieterrein Veerweg 1
6871 AV Renkum

Parenco
www.parenco.com

Mayr-Melnhof

DONDERDAG 2 JUNI

Mayr-Melnhof in Eerbeek organiseert een netwerkbijeenkomst, waarbij medewerkers uit diverse sectoren (re-integratiebedrijf, UWV, arbeidsdeskundigen) welkom worden geheten op het bedrijf. Thema van deze bijeenkomst is ‘een kijkje in de keuken’.

Coldenhovenseweg 12
6961 ED Eerbeek

Mayr-Melnhof
www.mayr-melnhof.com

Schut Papier en SolidPack

DONDERDAG 2 JUNI

Studenten bedrijfseconomie en werktuigbouwkunde van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen krijgen een lezing aangeboden over de circulaire economie, de economie van vandaag en morgen waarin afval niet bestaat. Aansluitend krijgen zij een kijkje in de keuken aangeboden bij Schut Papier en SolidPack om met eigen ogen te zien hoe het eraan toegaat op een papier- of kartonbedrijf.

Schut Papier:
Kabeljauw 2
6866 NE Heelsum

SolidPack:
Voorsterweg 38
7371 GC Loenen

Schut Papier
www.schutpapier.com

SolidPack
www.solidpack.eu

Arjowiggins Security

VRIJDAG 3 JUNI

Een groep ISPT-studenten bezoekt de papierfabriek in Ugchelen. Zij krijgen antwoord op de vraag hoe papier maken in de praktijk werkt. Uiteraard staat ook een toer door het bedrijf op het programma.

Hoenderloseweg 84
7339 GJ Ugchelen

Arjowiggins Security
www.arjowiggins.com